Tuse cu Mucus Alb: Cauze si Cand Este Recomandat sa Mergi la Medic

0 122

Tusea este un reflex natural prin care organimsul curata caile respiratorii de iritanti precum alergeni, fum, mucus si prevenirea infectiilor. Tusea este clasificata in doua categorii, uscata si productiva. Tusea productiva produce sputa adica mucus, flegma si alte materii din plamanii tai. In acest articol vom discuta despre tuse cu mucus alb, ce este si cum o putem trata.

Tuse cu Mucus Alb – Ce Este si Cum Scapam de Ea

Ce este mai exact o tuse cu mucus alb? Mucusul formeaza un strat protector pentru a tine departe germenii si iritantii de tesuturile sensibile si delicate ale cailor respiratorii. Sinusurile si nasul nostru produc aproximativ 1 litru de mucus zilnic.

Caile respiratorii ale gatului si plamanilor tai produc mucus. Corpul produce si mai mult mucus atunc cand avem o reactie alergica, raceala sau infectie. Daca aveti o tuse cu mucus alb, este o indicatie ca aveti o posibila infectie sau iritatie in caile respiratorii.

Citeste si: Remedii Naturale pentru Tuse Productiva

Mucus Alb Tare

Daca tusiti un mucus alb, gros si tare, ar putea fi o indicatie ca aveti infectie bacteriana in caile respiratorii. Acesta infectie bacteriana necesita de cele mai multe ori antibiotice pe baza de reteta recomandata de la medic.

Mucus Alb Spuma

Tipul de mucus spumos este denumit in mod normal sputa spumoasa si poate fi un semn de boala de reflux gastroesofagian, penumonie, boala pulmonara obstructiva cronica, edem pulmonar. Daca aveti o tuse cu mucus alb spumoasa, prezentati-va simptomele unui medic.

Mucus Transparent

Mucusul transparent sau clar ar putea fi un semn ca aveti o infectie mica in tractul respirator sau alergie.

Mucus Verde sau Galben

Tusea cu mucus verde sau galben, ar putea fi o indicatie ca aveti o infectie respiratorie. Mucusul schimba culorile din cauza enzimelor defensive pe care sistemul tau imunitar le elibereaza. Culoarea verzuie provine de la o enzima care contine fier.

Cum Scapi de o Tuse cu Mucus Alb?

Exista cativa pasi pe care ii puteti incerca pentru a scapa de mucus, cum ar fi:

Mentineti-va hidratat consumand cat mai multe lichide mai ales apa. Cand esti deshidratat, mucusul devine gros si poate agrava tusea.

Odihniti-va corespunzator pentru a va salva energia care ajuta organismul sa lupte contra posibilei infectii care a cauzat in primul rand mucusul.

Luati in considerare cateva expectorante si decongestionante care nu necesita prescriptie de la medic.

Vezi si: Semnele unui deficit de vitamina d

Consultati medicul daca simptomele cauzate de o tuse cu mucus alb se agraveaza sau nu dispar nici dupa 9 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata