Tensiunea Arteriala – Numerele la Care Trebuie Sa Acordam Atentie

0 455

A fi diagnosticat cu tensiunea arteriala poate fi pur si simplu infricosator. Din pacate, acesta este un diagnostic pe care aproape jumatate din adultii Romani il primesc la un moment dat in viata lor. Dar trebuie sa intelegeti ce inseamna sa suferiti de tensiune arteriala crescuta si ca poate fi adesea tratata fara medicamente. Cititi mai departe!

Tensiunea Arteriala – Numerele la Care Trebuie sa Acordam Atentie

Cercetatorii spun ca numarul de sus si de jos este important atunci cand vrem sa citim tensiunea arteriala. Atat sistolicul cat si diastolicul sunt indicatori care avertizeaza riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.

Noile descoperiri facute de catre expertii medicali nu modifica modul in care este tratata tensiunea crescuta, deoarece medicamentele disponibile in prezent scad ambele numere.

Expertii recomanda oamenilor sa manance sanatos, sa faca miscare zilnic si sa limiteze consumul de alcool ca metode de a mentine tensiunea sanatoasa.

Ce arata tensiunea arteriala?

Tensiunea masoara forta sangelui care impinge catre peretii arterelor sau a vaselor de sange. Inima pompeaza sange catre artere. Iar arterele tale transporta acel sange catre tot corpul.

Atunci cand cititi tensiunea, numarul maxim de deasupra indica forta sangelui catre peretii arterelor atunci cand inima bate. Este denumita presiune sistolica. Numarul de jos indica care este tensiunea arteriala atunci cand inima este in stare de repaus intre bataile inimii. Denumita presiune diastolica.

Ce numere reprezinta tensiune arteriala crescuta? Ce numere reprezinta tensiune arteriala normala?

In Noiembrie 2018, liniile directoare privind tensiunea arteriala au suferit modificari. Orice masurare a tensiunii arteriale 130 peste 80 este considerata ridicata. Comunitatea medicala o numeste hipertensune. Aceste numere au scazut in comparatie cu vechea recomandare de 140 peste 90. O tensiune arteriala normala este mai mica sau egala cu 120 peste 80.

Poti muri de hipertensiune arteriala?

Hipertensiunea arteriala netratata poate fi extrem de periculoasa. Obliga inima sa munceasca mai mult pentru a furniza sange in restul corpului. Si bineinteles poate duce la o multime de afectiuni grave si potential letale, de exemplu:

Intarirea arterelor, boala renala, accident vascular cerebral, evolutia insuficientei cardiace.

Ce cauzeaza Tensiunea Arteriala?

Oamenii de toate varstele pot suferi de asta. Este foarte des legata de obezitate, dieta necorespunzatoare, lipsa de miscare. Dar, pentru 95% nu s-a putut stabili cauza exacta. Poate fi genetica, istoricul familiei, varsta, etnia, etc. Chiar si unele medicamente administrate pentru tratarea altor afectiuni. Nu uitati sa mentionati medicului despre orice medicament pe care il luati deja.

Citeste si: Detoxifierea Organismului Natural

Cum sa scazi tensiunea?

Recomand in majoritatea articolelor mele, modificari in stilul de viata, o dieta echilibrata si exercitiile fizice, acestea sunt cele mai bune metode pentru a tratata tensiunea.

Pentru a scadea tensiunea prin dieta, puteti incepe incepe cu mici modificari, de exemplu, evitarea consumului sau a alimentelor bogate in sare, inlocuiti-le cu alte variante mai sanatoase. Scopul dumneavoastra este sa creati o dieta sanatoasa pentru inima.

Modificarile in stilul de viata include, renuntarea sau reducerea cantitatii de  substante toxice precum alcool si tutun. Respectarea orelor de somn sunt de asemenea utile.

Exista multe medicamente care trateaza tensiunea arteriala. Dar orice medicament poate avea si efecte secundare, asa ca incepeti sa va schimbati dieta si stilul de viata chiar azi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata