Stevia Indulcitor Natural: Bun sau Nu Pentru Diabetici?

0 398

Stevia indulcitor natural, care nu a fost aprobat pentru vanzare in Europa pana in anul 2012. Disponibilitatea sa a fost asteptata cu nerabdare de catre oamenii care sufera de diabet deoarece isi doreau un indulcitor cu o valoare calorica mica. In acest articol vom discuta despre benefiicile indulcitorului din stevia, cum este facut si cum se foloseste.

Steva Indulcitor Natural: Bun sau Nu Pentru Diabetici?

Stevia Indulcitor Natural: Bun sau Nu Pentru Diabetici?

Glicozidele steviolice – compusii care ii da steviei gustul dulce, sunt de 250-300 de ori mai dulci decat zaharul (sucroza). In ciuda faptului ca glicozidele steviolice sunt dulci, pot lasa un gust amarui in gura daca sunt consumate in cea mai pura forma a asa. Ce efecte are stevia indulcitor natural asupra nivelurilor de zahar din sange?

Stevia Indulcitor Natural Efecte

Folosind cantitati relativ mici in preparate nu ar trebui sa aiba niciun efect semnificativ asupra nivelurilor de glucoza din sange.

Un studiu realizat in Brazilia in 1986, a aratat ca indulcirea preparatelor cu stevia la un interval de 6 ore pentru 3 zile a ajutat semnificativ la toleranta glucozei.

Acest studiu a adus vesti bune oamenilor cu diabet, mai ales celor cu rezistenta la insulina. Dar trebuie sa mentionez ca studiul a fost mic, doar 16 participanti.

Indulcitoarele care au la baza stevia si reprezinta un amestec cu alte ingrediente ar putea avea proprietati de ridicare a glucozei in sange. Bineinteles depinde si de ingredient si cantitate. Cel mai bine este sa folositi stevia indulcitor natural simplu.

Beneficiile si Efectele Adverse ale Patlaginei

Stevia Indulcitor Natural Utilizari

Stevia Indulcitor Natural: Bun sau Nu Pentru Diabetici?

Stevia este un indulcitor bun pentru bauturi calde sau reci sau poate fi presarata peste alimente.

Stevia poate fi folosita la gatit, mai ales acolo unde rolul principal este sa adauge dulceata. Stevia nu se caramelizeaza si nu ar putea sa functioneze asa de bine ca substitut direct pentru zahar la anumite retete.

Stevia merge de minune la copt. Anumite produse specifica pe ambalaj ca sunt potrivite, dar cel mai bine este sa verificati daca sunt potrivite pentru nivelurile voastre de zahar deoarece anumite produse ar putea contine zahar si stevia indulcitor natural.

Semnele Lipsei de Calciu

Este Indulcitorul Stevia Bun Pentru Diabetici?

Stiinta sustine ca stevia este buna pentru diabetici. Intr-un studiu realizat in Irania, s-a ajuns la concluzia ca actioneaza asupra tesutului pancreatic, stimuland efecte pozitive asupra nivelurilor de insulina. Acest lucru este benefic pentru persoanele hipoglicemice.

Cercetatorii din intreaga lume sunt de acord cu efectele anti diabet ale steviei. Ei sustin ca stevia poate reduce glucoza si insulina din sange, prin urmare le regleaza.

Spre deosebire de efectele daunatoare ale zaharului, acest indulcitor ajuta la marirea proprietatilor nutrientilor alimentelor la care alegeti sa adaugati stevia indulcitor natural.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata