Sirop de Artar: Indulcitor Natural cu Peste 24 de Antioxidanti

0 383

Siropul de artar este un indulcitor natural popular despre care se zvoneste ca ar fi mai sanatos si mai nutritiv decat zaharul. Este un produs fabricat in mare parte in Canada si a devenit un ingredient popular si in alte tari ale lumii. In acest articol vom discuta despre beneficiile consumului de sirop de artar.

Sirop de Artar: Indulcitor Natural cu Peste 24 de Antioxidanti Activi

Valoarea nutritionala la 1 lingura cu sirop de artar:

  • 58 miligrame mangan
  • 29 miligrame zinc
  • 20 miligrame calciu
  • 42 miligrame potasiu
  • 02 miligrame fier
  • 4 miligrame magneziu

Sirop de Artar Beneficii

1. Contine Multi Antioxidanti

Profilul nutritional al siropului de artar este impresionant cand vine vorba despre distribuirea de antioxidanti protectori. Am descoperit in jurnalul Biologia Farmaceutica ca siropul pur de artar contine 24 de antioxidanti diferiti.

Contine compusi fenolici (antioxidanti), care reduc daunele radicalilor liberi, care cauzeaza inflamatia si contribuie la multe boli cronice. Alegeti sirop de artar inchis la culoare de gradul B, deoarece contine multi antioxidanti benefici.

2. Are un Scor Mai Mic in Indicele Glicemic

Zaharul rafinat si carbohidratii rafinati sunt metabolizati rapid de catre ficat – ducand la niveluri ridicate de zahar in sange. Consumul excesiv de zahar duce rapid la cresterea nivelurilor de insulina, care in timp scad raspunsul la insulina si la controlarea glucozei din sange, fiind si motivul pentru care apare diabetul.

Chiar si consumul de sirop de artar ar trebui consumat in cantitati mici. Pentru a evita aparitia diabetului, este indicat sa consumati cat mai putin zahar natural si sa evitati zaharul rafinat.

Citeste si: sirop de soc cu ghimbir

3. Lupta Impotriva Bolilor Inflamatorii

Siropul de artar are polifenoli si antioxidanti care reduc inflamatia, si poate fi considerat un ingredient sanatos care previne atrita, boli inflamatoare de colon si boli de inima.

Compusii naturali in sirop de artar reduc stresul oxidativ, responsabil de imbatranirea prematura si reducerea fortei sistemului imunitar.

4. Alternativa la Zahar Pentru Digestie Imbunatatita

Consumul ridicat de zaharuri rafinate hraneste candida, si alte tulburari digestive. De fapt, reducerea consumului de zahar rafinat poate fi de ajutor pentru problemele intestinale si antoimune. Optati in schimb pentru indulcitori naturali.

5. Ofera Vitamine si Minerale

Siropul de artar contine zinc si mangan in cantitati destul de mari, plus potasiu si calciu. Zincul ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor si sa imbunatateasca imunitatea.

Manganul joaca un rol crucial pentru metabolizarea carbohidratilor si grasimilor, absorbtiei de calciu, echilibrarea zaharului din sange si functionarea creierului si nervilor.

Vezi si: Este zaharul de cocos o alternativa mai sanatoasa?

Concluzie

Chiar daca siropul de artar contine nutrienti si antioxidanti, tot trebuie consumat in moderatie. Siropul de artar este o sursa saraca de nutrienti in comparatie cu legumele, fructele si alte produse neprocesate.

Inlocuiti zaharul cu sirop de artar pur de calitate si verificati intotdeauna eticheta, deoarece se pot ascunde siropuri si zaharuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata