Sentimentul de Respingere: Cum Sa Il Depasesti cu Succes

0 613

Sunt sigura ca noi toti ne-am confruntat candva in viata noastra – si poate, mai mult decat o data cu respingerea. Indiferent daca a fost ultima data pentru o echipa sportiva, respins din gasca de prieteni, respins la un interviu de munca sau inlocuit cu altcineva intr-o relatie. Respingerea a avut intotdeauna acelasi impact negativ. Indiferent de cate ori ne confruntam cu sentimentul de respingere, se simte la fel de jalnic ca si prima data.

Cum sa depasesti Sentimentul de Respingere

Este naspa, nu-i asa? Modul in care actiunile altcuiva joaca un rol atat de mare in viata ta, fara a-ti oferi absolut nici-un control asupra acesteia? Dar stai!!! Chiar crezi ca nu putem controla sentimentul de respingere? Si de ce crezi ca doare mult acesta? Citeste mai departe pentru a afla de ce respingerea are o astfel de putere asupra noastra!

Psihologia din spatele respingerii

Te-ai intrebat vreodata de ce doare atat de mult cand suntem respinsi? Ei bine, studiile dezvaluie ca respingerea declanseaza aceleasi cai ale creierului care sunt activate atunci cand simtim orice forma de durere fizica. Cand trecem prin respingere, sistemul de receptori mu-opioizi ai creierului nostru elibereaza anumite analgezice naturale, cunoscute sunt numele de opioide.

Acestea sunt eliberate din aceeasi parte a creierului si in fata durerii fizice. Prin urmare, atunci cand vine vorba de o inima franta, cantitatea de durere emotionala tratata pe parcusul acestei faze este echivalenta cu durerea fizica. Sentimentul de respingere doare foarte mult.

Mai mult, s-a dovedit ca atunci cand oamenii sunt respinsi, in mod repetat, se ingrijoreaza in mod continuu si tind sa devina super sensibili, ceea ce in duce in cele din urma la ceva numit „auto-respingere”.

Ei simt o forma de respingere chiar inainte de a avea loc. In timp ce respingerea face doar 50% din daune, restul este facut de noi (sentimentul de respingere). Asadar, data viitoare, gandeste-te de doua ori inainte de a decide sa fii „pregatit pentru cei mai rau”.

Cum sa te descurci cu respingerea?

Sunt de acord. Nu este usor sa faci fata cu orice fel de respingere. Si sincer, oricum nu exista nici-un mod corect sau gresit de a o trata. Suntem fiinte complexe si asa este procesul de a depasi respingerea. Nu avem capacitatea de a sterge nimic din mintile noastre.

Asa ca, evident nu uitam niciodata nimic. Dar avem capacitatea de a face o pauza, o regasire si o reimprospatare! Cu timpul, ne putem antrena mintile in a vedea captuseala de argint si a invata ceva bun din fiecare respingere.

Inteleg. Nu este deloc usor. Va trece mult timp, rabdare si forta pentru a trece peste asta. Asadar, sfaturile mele cu privire la a face fata respingerii nu vor include nici-un secret magic rapid.

Aici am inclus toate sfaturile mele despre:

CRITCILE NEGATIVE ALE OAMENILOR

SCHIMBARI IN BINE PENTRU TINE

CUM SA SCAPI DE GANDURILE NEGATIVE

SFATURI UTILE IMPOTRIVA DEPRESIEI SI ANXIETATII

DEZVOLTARE PERSONALA PAS CU PAS

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata