Muscatura de Caine: Masuri de Prevenire a Infectiei Bacteriene

0 127

Daca ati fost muscat de un caine, este important sa luati masuri imediat pentru a reduce riscul de infectie bacteriana a leziunilor. De asemenea, trebuie sa evaluati muscatura de caine la un medic pentru a determina severitatea ranilor.

Cum sa Tratezi o Muscatura de Caine

In unele cazuri, este important sa stiti cum sa administrati primul ajutor. In alte cazuri veti avea nevoie de tratament medical de urgenta. Iata cum sa tratati o muscatura de caine pentru a preveni infectia.

Indiferent daca ati fost muscat de cainele dumneavoastra sau al altcuiva, va simtiti cu siguranta ingrijorat. Daca considerati ca aveti nevoie de asistenta medicala, cereti ajutorul cuiva in cazul in care nu puteti merge imediat la spital.

Continuati sa cititi pentru a afla masurile pe care trebuie sa le urmati in urma unei muscaturi de caine si ce puteti face pentru a preveni infectia leziunilor.

Administrarea Primului Ajutor

Tipul de prim ajutor pe care va trebui sa il administrati va fi determinat de severitatea muscaturii.

Daca pielea nu a fost rupta, spalati zona cu apa calda si sapun. Puteti aplica si o lotiune antibacteriana pe zona afectata ca masura de precautie.

In cazul in care pielea dumneavoastra a fost rupta, spalati zona cu apa calda si sapun si apasati usor pe rana pentru a elimina o cantitate mica de sange. Acest lucru ajuta la eliminarea germenilor.

Daca muscatura de caine sangereaza deja, aplicati rapid o carpa curata pe rana si apasati usor pentru a opri sangerarea. Aplicati apoi o lotiune antibacteriana si badajati cu un bandaj steril.

Toate ranile provocate de muscaturile de caine, inclusiv si cele minore, trebuie monitorizate pana la vindecarea totala, pentru a observa orice semn de infectie.

Trebuie sa verificati foarte des muscatura daca devine:

 • Umflata
 • Rosie
 • Calda
 • Sensibila la atingere

Daca leziunea se inrautateste si simtiti dureri intense sau dezvoltati stari febrile, consultati de urgenta un medic.

Cand sa Cereti Ajutor Medical?

Cam 1 din 5 muscaturi de caine necesita tratament medical. Consultati un doctor daca:

 • Muscatura este cauzata de un caine cu antecedente necunoscute de vaccin antirabic sau de un caine care actioneaza haotic sau pare sa fie bolnav.
 • Daca sangerarea nu se opreste
 • Daca prezentati dureri mari
 • Daca osul, tendoanele sau muschiul sunt expuse
 • Daca provoaca incapacitatea de a indoi degetele
 • Rana rosie, umflata sau inflamata
 • Scurgeri de puroi sau lichid

Citeste si: Cum sa indepartezi o capusa pentru a preveni infectarea

Solicitati asistenta medicala si in cazul in care:

 • Nu va amintiti cand ati avut ultima injectie cu tetanos
 • Va simtiti slab, dezorientat sau aveti stari de lesin
 • Febra

Cum sa Preveniti Infectia?

Muscatura de caine poate introduce in corp batcerii periculoase. Acest lucru poate cauza infectii grave si un unele cazuri fatale daca sunt lasate netratate.

Este extrem de important sa spalati rana imediat dupa ce ati fost muscat si sa folositi antibiotic topic, precum aplicarea de iod solutie cutanata pe pielea rupta si in jurul acesteia.

Tineti rana bandajata si asigurati-va ca schimbati bandajele zilnic. De asemenea, tineti rana sub observatie in urmatoarele 24 de ore pana la 14 zile pentru orice semn de infectie.

Infectiile se pot raspandi rapid in tot organismul. Daca observati vreun semn, consultati medicul imediat. Este posibil sa fie nevoie de tratament cu antibiotice orale sau intravenoase.

Nu incetati sa luati tratamentul prescris de medic pentru 1 pana la 2 saptamani, chiar daca infectia cauzata de muscatura de caine pare sa scada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata