Meditatie de Autovindecare a Mintii si Trupului

0 199

In ultimii ani, mii de oameni au participat la studii care au confirmat ca beneficiile meditatiei sunt uimitoare pentru stres, depresie, insomnie, gestionarea durerilor cronice si multe alte afectiuni. Clar, exista si alte forme de meditatie care ajuta oamenii sa amelioreze problemele. Dar stiati ca exista si o meditatie de autovindecare extrem de eficienta?

Meditatie de Autovindecare Remarcabila

Meditatia transforma mintea, iar mintea transforma corpul. Numeroase studii au dezvaluit relatia dintre meditatie si un creier sanatos. Ei sustin ca cei care practica meditatia de mult timp sunt  mult mai diferiti fata de cei care nu mediteaza. Aceasta meditatie de autovindecare a devenit un factor de mare interes pentru creier pe intregul glob.

Doua zone ale creierului sunt responsabile pentru depresie, furie, stres sau anxietate: cortexul prefrontal si amigdala. Aceste regiuni devin active atunci cand mintea este agitata sau cand esti suparat.

Sfaturi pentru eliberarea emotiilor negative

Cortexul prefrontal este asociat cu sentimentele de fericire, pace, constiinta de sine si pozitivitate. Aceasta regiune este activata in creier de meditatori consistenti.

Producatorul “fericirii” este neurotransmitatorul seronotina – de fapt, unele antidepresive maresc artificial serotonina si in acest mod fac oamenii sa se simta mai bine. Studiile clinice au legat productia de dopamina cu meditatia. Dopamina este neurotransmitatorul care creeaza sentimentele de placere si recompensa (ca ciocolata, dar fara calorii.)

Meditatia este considerata a fi un influentator al sistemului nervos incurajator, care mentine tensiunea arteriala, respiratia si bataile inimii sub control. Cand sunt slab controlate, acesti paramentri psihici merg mana in mana cu stresul si anxietatea.

Stresul si anxietatea sunt conectate cu multe probleme, inclusiv infarct, tensiune arteriala crescut, probleme digestive, disfunctii sexuale si insomnie. Stiinta sustine multe forme de meditatie care reduc stresul, incepand cu meditatie de autovindecare mindfulness – concentrarea pe minte, ghid si plimbari pentru relaxare.

Vezi si: Meditatia Zilnica Pentru Eliberarea Stresului si Anxietatii

Ai Grija de Intregul “Tau”

Meditatia este cea mai buna cale pentru grija de sine: mintea, trupul si sufletul. Meditatia nu numai ca ne face viata mai plina de inteles, ci ne ofera si un mecanism natural de vindecare.

Multe afectiuni pornesc de la o minte tulburata si stresata care se extinde in anumite parti ale corpului. Lucrand cu mintea inveti cum sa te descurci cu factorii care deranjeaza sistemul natural de aparare al corpului.

Eliberarea Stresului in 5 Pasi Ayurvedici

Meditatia este excelenta pentru eliberarea stresului acumulat in minte si tensiunea construita in corp. Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa meditezi este eficienta sa. Trebuie sa stai concentrat si sa te relaxezi.

Ghidurile pentru meditatie de autovindecare pot fi gasite in grupuri de meditatie, comunitati, videoclipuri sau audio.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata