Lipsa de Fier Este Una Dintre Cauzele Caderii Parului La Femei

0 529

Caderea parului poate avea multiple cauze. Atat la barbati cat si la femei, cauza comuna a caderii parului este dihidrotestosteronul, un androgen hormonal care micsoreaza foliculii de par, facand parul sa se subtieze si sa cada. La femei, lipsa de fier ar putea fi cauza caderii parului.

Stiati Ca Lipsa de Fier Ar Putea Cauza Caderea Parului la Femei?

La femei, lipsa de nutrienti ar putea fi responsabila pentru caderea parului, in special lipsa de fier. Cand corpul tau nu primeste fierul necesar, iti poate afecta abilitatea de a furniza oxigen catre celulele responsabile pentru stimularea si mentinerea cresterii parului tau.

In randurile de mai jos, am explicat ce este lipsa de fier, si cum iti poate afecta sanatatea capilara. Veti gasi si cateva tehnici eficiente de a mari aportul de fier, imbunatatind si restaura sanatatea parului.

Ce Este Lipsa de Fier

Cunoscuta si sub denumirea de ,,anemie feripriva – deficit de fier”, este o conditie care are loc in organism atunci cand nu avem suficient fier.

Este o problema comuna, care afecteza 20% dintre femei si 3% barbati. Riscul de a deveni anemic se dubleaza in timpul sarcinii – in jur de 50% dintre femeile insarcinate experimenteaza lipsa de fier.

In unele cazuri, corpul tau poate deveni deficient de fier datorita problemelor digestive care impiedica absorbtia corecta a fierului provenit din alimentatia ta.

Lipsa de fier are numeroase simptome. Cele mai evidente semne ca ai un deficit de fier este nivelul scazut de energie, batai ale inimii mai accelerate decat in mod normal, dificultati la respiratie, durere de limba si piele neobisnuit de pala.

Cand ai deficit de fier, este posibil sa observi ca unghiile tale au devenit mai fragile decat in mod normal.

Deficienta de fier poate aparea si daca nu aveti suficient fier in alimentatie. Puteti avea lipsa de fier si daca organismul nu absoarbe corect fierul din alimente. Fierul este absorbit prin intestinul subtire, ceea ce inseamna ca multe probleme intestinale ar putea contribui la anemia feripriva.

O alta cauza comuna a lipsei de fier este pierderea sanguina. Fierul este pastrat in interiorul celulelor rosii din sange. Daca aveti menstruatii puternice, este posibil sa pierdeti fier prin scurgerile menstruale si sa deveniti temporar deficienta.

Lipsa de Fier Cauzeaza Caderea Parului

Caderea parului cauzata de un deficit de fier arata exact ca cea cauzata de problemele hormonale, prin urmare veti observa ca va cade mult par pe centrul capului si in jurul liniei capilare.

Putin par ramas pe perie sau la dus nu este ingrijorator dar cand parul cade excesiv din cauza lipsei de fier, scalpul se va observa foarte mult sub lumina atunci cand aveti parul ud.

Pentru aceasta problema este recomandat sa discutati cu un medic care poate determina in urma unei analize la sange ce doza de fier aveti nevoie.

Consumati alimente bogate in fier precum legume cu frunze verzi, nuci si seminte, tofu, broccoli, edamame, fructe de padure, linte, naut, etc., capabile sa rezolve problema cauzata de lipsa de fier.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata