Joker 2019 Recenzie Film: Cea Mai Mare Dezamagire a Anului

0 273

Cea mai mare dezamagire a anului a sosit. Ea a aparut cu o importanta ciudata de sine crescuta din perioada febrei din sezonul festivalului premiilor. Anul trecut am avut versiunea solemna a lui Suspiria, Luca Guadagnino, iar acum este Joker 2019, de la regizorul si co-scriitorul Todd Philllips: un adversar al lui Batman. Filmul a fost difuzat in cinematografe, dupa ce l-am vizionat m-am gandit sa va fac si o recenzie: Iata mai jos Joker 2019 Recenzie Film.

Joker 2019 Recenzie Film- Cea mai mare dezamagire a anului!

Joaquin Phoenix il interpreteaza pe Arthur Fleck, un om pierdut, patetic si singur in Gotham City, ceva din inceputul anilor ´80. Arthur este un fost internat intr-o unitate psihiatrica, dar acum i se permite sa locuiasca cu mama sa in varsta, Penny (Frances Conroy), in apartamentul ei aglomerat.

Boala neurologica a lui Arthur se transforma intr-o poveste sangeroasa. | Joker 2019 Recenzie Film

Citeste si: MALEFICENT 2 TRAILER 2019

Bietul Arthur are o afectiune neurologica, ceea ce inseamna ca este capabil sa izbucneasca in hohote de ras in momentele neoportune. El este indragostit de vecina lui, o mamica singura Sophie (Zazie Beetz) care isi doreste sa devina comediana, ea venereaza gazda eroica din serialul de televiziune Murray Franklin (Robert De Niro).

Contine multa tematica negativa despre violenta, umilinta si disperare. | Joker 2019 Recenzie Film

Insa el poate obtine o slujba doar ca, clovn cu machiajul ranjit si pantofii cu varf inclinat, invartind un banner publicitar in afara unui magazin, unde este bulversat si batut de talharii tineri care trec pe langa el. Intr-o zi, dupa ce umilinta si disperarea au devenit prea mult de suportat, Arthur pune mana pe o arma si descopera ca talentul sau nu este pentru comedie, ci pentru violenta.

Joker 2019 Recenzie Film- Este un film violent

Philips a regizat deja un film care prezinta o figura brilianta, neplacut-amuzanta, cu dificultati de invatare: Alan in „The Hangover”, interpretat de Zach Galifianakis. Ma intreb cum ar fi Joker cu Galifianakis in frunte. Ei bine, castingul lui Phoenix indica mai clar cat de „sexy” ar trebui sa fie Joker.

Arthur se razbuna intr-un mod violent. | Joker 2019 Recenzie Film

Citeste si: IT Chapter 2 2019 Recenzie

Filmul Joker 2019 va atrage atentia teribilei razbunarii sangeroase a lui Joker in metrou, probabil intentionat sa raspunda la filmarea notorie a lui Bernhard Goetz din 1984 – desi Philips o face prudent cu un atac non-rasist. .

Dupa aceea, filmul te face sa iti pierzi interesul, cu materiale obositoare si fortate despre presupusa izbucnire a lui Joker, o miscare anticapitalista si anti-bogata, cu protestatari imbracati in clovni. Propria cariera de clovn a criminalului in serie Joker sclipeste in mod neplacut

Joker 2019 Recenzie Film– Razbunarea devine o baie de sange

Filmul face referie la filme din intreaga epoca a dramei, cum ar fi filmele Death Wish, The French Connection si poate chiar Star Wars, dar este mai evident un omagiu laborios si inutil adus clasicului Regele Comediei de la Scorsese/ Robert De Niro, cu un pic de Taxi Driver, ceea ce inseamna ca, in diverse momente este cam Regele Comediei si Taxi Driver, numai ca nu este la fel de bun.

Joker 2019 nu este la fel de puternic ca si predecesorii sai. | Joker 2019 Recenzie Film

Citeste si: Camila Cabello si Shawn Mendes, cronologia relatiei lor

Conexiunea este semnalata de distributia lui De Niro insusi, dar este totusi neincercata si pedanta, in special in comparatie cu „You Were Never Really Here” al lui Lyanne Ramsey, jucandu-l, de asemenea, pe Phoenix ca singuratic ce locuieste cu mama sa, astfel reusind o conexiune mai accentuata.

Nu exista niciun motiv pentru care povestea elaborata din spatele lui Phoenix nu ar trebui sa fie la fel de puternica ca Joker-ul lui Heath Ledger in The Dark Knight. Dar la un moment dat, a fost introdusa si lumea benzilor desenate. Joker 2019 are un singur act si reuseste cumva sa fie cu disperare serios si foarte superficial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata