Informatii False Despre Coronavirus: Extrem de Contagioase Pentru Populatie

0 13

Pe masura ce lumea este grabita sa gaseasca un vaccin si un tratament eficient pentru COVID-19, se pare ca nu exista un antidot puternic pentru izbucnirea in plina expansiune a teoriilor conspirative despre coronavirus, pacalelilor, miturilor anti-masca si leacurile false. In acest articol voi impartasi cu voi ce informatii false despre coronavirus am descoperit recent.

Informatii False Despre Coronavirus in Lume

Fenomenul care se desfasoara in mare parte pe retelele de socializare, a escaladat in luna Iulie, cand presedintele Donald Trump a postat pe Twitter un videoclip fals despre un medicament anti-malarie ca fiind un remediu pentru coronavirus si s-a dezvaluit ca informatiile provenite din Rusia raspandesc dezinformarea populatiei la nivel global cu privire la criza prin intermediul site-urilor in limba Engleza.

Expertii sunt extrem de ingrijorati deoarece valul de informatii false despre coronavirus afecteaza eforturile de a incetini virusul.

Virusul Continua sa se Extinda in Intreaga Lume

Pentru majoritatea oamenilor, virusul provoaca doar simptome usoare sau moderate, precum febra si tuse. Pentru anumiti adulti mai in varsta si persoanele cu probleme de sanatate deja existente, poate provoca boli mai severe, inclusiv penumonie.

Vezi si: Sfaturi pentru eliberarea emotiilor negative

,,Nu aveti nevoie de masti. Exista un remediu”, a promis Dr. Stella Immanuel intr-un videoclip care a promovat hidroxiclorochina.

Iata si cum au raspuns autoritatile de reglementare federale: Anul trecut au revocat autorizarea medicamentului ca tratament de urgenta pe fondul unor dovezi mai mari ca acesta nu functioneaza si poate avea efecte secundare mortale. Acestia sustin ca masca nu ofera 100% protectie, dar scade sansele de infectare si ca pana cand nu se va gasi un antidot, vom trebui sa avem grija la imunitate si sa folosim masca pentru un plus de protectie.

Vezi si: Legatura dintre vitamina D si Coronavirusul

Nimic din toate aceste declaratii nu l-au oprit pe Donald Trump, care a tot laudat in mod repetat medicamentul. Twitter si Facebook au eliminat videoclipul pentru incalcarea politicilor privind dezinformarea COVID-19, dar videoclipul a fost deja vizualizat de peste 20 de milioane de ori.

Multe dintre afirmartiile din videoclipul Stellei Immanuel sunt contestate pe scara larga de catre expertii medicali. Ea a facut declaratii extrem de bizare in trecut, spunand ca fibroamele, chisturile si alte afectiuni pot fi cauzate de relatii sexuale cu demoni, ca McDonald’s si Pokemon promoveaza vrajitoria, ca AND-ul extraterestru este folosit in tratamentele medicale si ca cei pe jumatate umani “Reptilienii” lucreaza in guvern.

Asadar dragii mei aveti grija de voi si nu mai credeti tot ce cititi, deoarece internetul este plin de informatii false despre coronavirus si alte chestii bizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata