Incendiul din Australia: Pe Masura Ce Focul Se Extinde, O Era Catastrofala Se Naste

0 97

Incendiile au ravasit tara de luni intregi, devastand orasele, comunitatile rurale si mijloacele de trai in Australia. Iata tot ce am aflat despre Incendiul din Australia.

Incendiul din Australia

Australia se confrunta cu o criza nationala fara precedent, intrucat focurile de tufis strabat comunitatile rurale din toata tara. Din Septembire, cel putin 20 de persoane au murit si peste 1.500 de case au fost distruse.

Alte 28 de persoane au fost confirmate disparute dupa ce focurile de arbusti au strabatut centrele turistice aglomerate din estul Victoriei la sfarsitul noului an.

Amploarea amenintarii este imensa, iar incendiile continua sa arda, autoritatile solicitand ca oamenii sa-si evacueze locuintele in timp ce tara se opreste pentru un alt weekend de pericol catastrofal. Incendiul din Australia a devenit extrem de periculos.

Australienii prinsi in criza se adreseaza catre retelele sociale si pledeaza pentru ajutor. Orase intregi au fost aplatizate in timp ce incendiile se strecurau prin pasuni, pe autostrazi si munti.

Incendiul din Australia: Pe Masura Ce Focul Se Extinde, O Era Catastrofala Se Naste

In New South Wales si Victoria, cele mai populate state din tara, oamenii au incercat sa depaseasca incendiul, iar autostrazile au fost infundate cu masini. In marile orase, cum ar fi Sydney si Melbourne, un fum dens a coborat pe zonele metropolitane ca o patura.

Unele regiuni ale tarii au inregistrat masuratori ale calitatii aerului de 20 de ori peste nivelul periculos. Situatia este sumbra. Australienii sunt epuizati si frustrati de o lipsa de conducere clara.

Multi au fost nevoiti sa fuga din casele lor. Daca conditiile cauzate de incendiul din Australia se inrautatesc in zilele urmatoare, cu siguranta va fi nevoie de ajutor. Iata ce am aflat despre incendiile in desfasurare.

INCENDIUL DIN AUSTRALIA CAUZA

Cauza? Aceasta este o intrebare complexa! Australia este un continent familiarizat cu incendiile, gestionarea focurilor de tufa si importanta incendiilor in regenerarea pamantului.

Indigenii care au trait pe continentul insulei de zeci de mii de ani au cunoscut de mult importanta gestionarii incendiilor si a modului in care contribuie la sanatatea ecosistemelor.

Incendiile sunt o amenintare bine inteleasa, dar incendiile care ard acum in toata tara au fost descrise drept „fara precedent” in ferocitatea si amploarea lor.

Incendiul din Australia: Pe Masura Ce Focul Se Extinde, O Era Catastrofala Se Naste

Incendiile pot incepe intr-o serie de moduri – de la tigarile aruncate neglijent pana la loviturile de trasnet – dar sunt alimentate de o sumedenie de factori.

Lipsa de ploaie si umiditatea scazuta a solului pot ajuta la cresterea dimensiunilor incendiilor mici, iar in combinatie cu temperaturile ridicate si vanturile aprige pe care Australia le-a cunoscut in ultimele luni, aceste mici incendii pot deveni infernuri uriase.

INCENDIUL DIN AUSTRALIA – A CREAT UN INFERN URIAS

Riscul incendiilor pentru sezonul din 2019 a fost bine cunoscut de sefii pompieri Australieni, care incercau sa se intalneasca cu Scott Morrison, premierul Australian, din luna Aprilie, acestia au devenit ingrijorati de sosirea unei crize, dar au fost refuzati constant.

Zonele Afectate de Incendiul din Australia

Incendiile fac ravagii in fiecare stat, cu unele dintre cele mai mari conflagratii din NSW si Victoria. Incendiile din Muntii Gospers, in NSW, au ars peste o jumatate de milion de hectare, iar oamenii de stiinta sugereaza ca ar putea fi cel mai mare foc cu punct de aprindere din istoria Australiei.

Suprafata totala arsa se apropie rapid de 6 milioane de hectare (aproape 15 milioane de acri). Aceasta este aproape de 7 ori mai mare decat suprafata pe care a experimentat-o Padurea Amazoniana in 2019, si de aproximativ 3 ori mai mult decat cea arsa in incendiile din California din 2018.

Satelitul meteorolgic Japonez, Himawari, a surprins cateva imagini uimitoare din spatiul penelor de fum care se dezvolta in largul coastei de sud-est a Australiei. Se pot observa formarea unor nori uriasi de pirocumul, un tip de nor de fum adesea observat in timpul incendiilor care pot genera propriile vremuri problematice – inclusiv furtuni cu fulgere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata