De Ce Insala Oamenii Intr-o Relatie? Top 4 Motive Care Iti Pot Da Raspunsul!

0 85

Increderea reciproca este premiza de baza a oricarei relatii – fie de prietenie, casatorie sau conexiune  romantica. Intreaga baza a unei relatii depinde in mare masura de acest element cheie unic, in lipsa caruia se pot provoca ravagii intre oameni. Iata de ce insala oamenii – 4 motive principale.

De Ce Insala Oamenii

Deci, de ce insala oamenii si cum cum poti prinde un trisor? Ce cred ei cand pasesc pe calea spre infidelitate? Pentru a raspunde la asta, astazi vom discuta despre primele 4 motive pentru care oamenii aleg calea infidelitatii. Intr-o oarecare masura, acest lucru ti-ar raspunde la marele ,,de ce’’ in mijlocul tuturor sentimentelor de tristete pe care le simti cand descoperi ca partenerul te insala.

Citeste si: 7 Motive pentru care nu ar trebui sa te implici cu un barbat insurat

1. Nu te Mai Iubeste

Scanteia intr-o relatie romantica se stinge rapid odata ce rutina si predictibilitatea sunt stabilite. Probabil iti doresti sa fii alaturi de partenerul tau si sa te simti comfortabil.

Dar daca pasiunea si emotia pur si simplu nu mai este resimtita de unul dintre parteneri, acesta ajunge sa stea doar datorita stabilitatii si securitatii oferite de acea relatie. In consecinta, unul sau ambii parteneri ajung sa caute alte optiuni pentru a se simti din nou iubiti si de a reinnoi scanteia pierduta din viata lor. #1 in de ce insala oamenii.

2. Oportunitatea sau Situatiile

Circumstantele si anumite situatii pot creste sansele de infidelitate, chiar daca numai pentru cateva momente trecatoare. Spre exemplu daca unul din parteneri este extrem de ocupat cu munca, stresul, sau alte motive care ii strica starea de spirit, celalant nu intelege si ajunge sa caute atentie in alta parte.

Argumentele si neintelegerile sunt dublate atunci cand folositi tehnologia pentru comunicare- (in cazul relatiilor la distanta), decat fata in fata. Lipsa de comunicare si intelegere ar putea fi un motiv – de ce oamenii insala?

3. Validare Emotionala si Respect de Sine

Cu totii avem o nevoie innascuta de a ne simti intelesi, apreciati si respectati. Atunci cand oamenii aflati intr-o relatie nu obtin acea validare emotionala de la partenerul actual, ei tind sa caute in alta parte. Sentimentele de apreciere si stima de sine ridicata sunt elementele cheie ale unei conexiuni emotionale.

Pe scurt, validarea emotionala intr-o relatie este nevoia de a fi ascultat si apreciat. Are puterea de a calma anxietatea si complexele pe care o persoana le poate avea. Daca aceste nevoi de baza nu sunt indeplinite in relatia actuala, unul sau ambii parteneri incearca sa caute implinirea emotionala de la altcineva. #3 in de ce insala oamenii.

4. Din Plictiseala

De ce insala oamenii? Din plictiseala! Plictiseala este un sentiment periculos in relatiile scapate de sub control. Desi este firesc sa te simti plictisit sau stabil dupa cativa ani intr-o relatie, lucrurile o pot lua razna atunci cand plictiseala persista prea mult timp.

Ca oameni, suntem nascuti curiosi si avem tendinta de a cauta emotii si provocari pentru a mentine monotonia in frau. Atunci cand partenerii considera ca nu mai este nimic interesant in viata lor, ei isi umplu acel gol inseland. Nimanui nu-i place sa traiasca experimentand indiferenta si tristetea, probabil de aceea cautarea unui partener temporar le ofera exact contrariul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata