Cum sa Te Eliberezi de Stres si Anxietate Urmand doar 5 Pasi Ayurvedici

0 252

Stresul si anxietatea au devenit o parte din vietile noastra in ziua de astazi. Stresul este o reactie naturala cauzata de situatii neplacute. Cand se intampla mintea noastra isi imagineaza situatii in corpul este in pericol. Anxietatea este considerata o reactie naturala la stres, care ar putea duce la probleme de sanatate precum insomnia, hipertensiunea, etc. Deci, este important sa ai grija de sanatatea mintala pentru a mentine optima sanatatea organismului. Iata mai jos cum sa te eliberezi de stres cu ayurveda.

Cum sa te Eliberezi de Stres si Anxietate cu Terapia Ayurvedica

Intr-un studiu recent realizat de Universitatea Bristol in Marea Britanie, s-a descoperit ca oamenii  stresati inca de la o varsta frageda sunt expusi la un risc de dezvoltare a gandirii negative care ar putea duce la o tulburare depresiva majora. Invata cum sa te eliberezi de stres cu practicile Ayurvedice.

Ayurveda Pentru Stres si Anxietate

Ayurveda ajuta un om care se lupta cu anxietatea si stresul intr-o maniera naturala si eficienta. Intr-o conversatie pe care am avut-o cu un medic Indiana Dr. Mukesh Sharma mi-a explicat ca:

In Ayurveda, stresul si anxietatea sunt conectate in principal cu cresterea de vata dosha in corp. Doshele sunt energii biologice care guverneaza procesul fizic si mental in corpul uman.

Cum sa te Eliberezi de Stres si Anxietate in 5 Pasi

Am pregatit pentru voi 5 remedii Ayurvedice care ajuta la scaderea de vata dosha in exces din corpul tau.

1. Masaj

Ayurveda recomanda masajul capului cu ulei de susan. Uleiul de susan poate fi inlocuit cu cel de migdale, agrise sau orice alta aroma preferati. Aceasta metoda are ca scop calmarea si relaxarea mintii si trupului.

Schimbari in Viata Care Te Vor Ajuta sa Progresezi

2. Practica Pranayama

Cum sa te eliberezi de stres cu pranayama? Este un remediu excelent pentru eliberarea stresului si anxietatii. Cu alte cuvinte, este o tehnica pentru controlarea respiratiei. Practica exercitii de respiratie adanca care te vor ajuta sa iti oxigenezi creierul si calma mintea + trupul.

3. Evita Alimentele Daunatoare

Dr. Mukesh spune ca trebuie sa evitam in mod strict cafeaua si ceaiul daca suntem stresati. Mareste vata in organism si ne provoaca anxietate. Evita chipsurile, popcorn-ul si alimentele tip junk-food.

Cum sa te iubesti pe tine insuti

4. Include in Dieta

Daca te simti stresat si nu te poti decide ce sa faci mai exact, include cateva ingrediente in dieta care iti vor fi de ajutor. Include ashwagandha pentru stres si anxietate, lapte de migdale sau migdale inmuiate peste noapte sau agrise.

5. Nu te Mai Epuiza

Deci, acesta este un sfat de baza cum sa te eliberezi de stres cu Ayurveda. Mentine un balans fizic, mental si emotional. Daca mentii un nivel balansat al lucrurilor din viata ta, stresul si anxietatea vor disparea.

Odihneste-te, dormi bine, nu munci mai mult decat poti si relaxeaza-te.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata