Cum sa Scapi de Timiditate? 5 Metode Pentru a Scapa de Timiditate

0 97

Nu esti sociabil? Te simti singur si nu stii cum sa intri in contact cu ceilalti? Lipsa prietenilor duce adesea la singuratate si izolare. Pentru a evita depresia si anxietatea, citeste acest mic ghid despre  cum sa scapi de timiditate.

 Timiditate: Ghid Cum Sa Scapi de Timiditate

Noi oameni trebuie sa fim sociabili. Prietenii ne fac mai fericiti si este benefic pentru sanatatea mintala si emotionala. Uneori exista persoane foarte timide si introvertite social. Se simt incomod in prezenta strainilor si nesiguri pe ei (ce ar putea crede altii oameni despre ei). Acest lucru determina oamenii sa evite interactiunile sociale si sa se separe de ceilalti ducand treptat la izolare si singuratate. Daca vrei o rezolvare citeste mai departe cum sa scapi de timiditate. Daca vrei o rezolvare citeste mai departe cum sa scapi de timiditate

Siguratatea a devenit o problema comuna in randul oamenilor de toate varstele si multi nu ezita sa recunoasca asta! Singuratatea nu este un lucru cu care sa iti fie rusine, este doar rezultatul anumitor situatii precum mutatul intr-o zona noua!

Citeste si: Cum sa depasesti sentimentul de respingere

1. Oamenii Nu se Gandesc la Tine

Sau cel putin nu asa sau atat cum ti-ai inchipuit tu. Marea majoritate a oamenilor sunt captivi in propriile lor preocupari si vieti. In aceeasi masura in care gandesti tu despre tine si preocuparile tale sociale, tot asa se gandesc si alti oameni la ei insisi. Nu isi vor petrece timpul liber judecandu-te pe tine. Asadar, nu iti mai face griji despre ce cred alti oameni despre tine.

2. S-ar Putea Simti la Fel de Ciudat Ca si Tine

Iar ti-a trecut prin minte ideea ingrozitoare ca ai putea spune ceva jenant in public? Cand tu ai anxietate sociala, ti se pare ca toti sunt extrovertiti, plini de incredere. Dar vezi tu.. oamenii se pricep excelent la mascarea realitatii! Sunt destui oameni introvertiti ca si tine care se lupta cu aceleasi indoieli despre ei insisi. Urmatoarea persoana cu care stai de vorba ar putea fi la fel de ingrijorata ce ai putea crede tu despre ea.

Citeste si: 7 Motive pentru care duci lipsa de prieteni

3. Nu Trebuie sa Fii Perfect Pentru a Fii Placut

Imperfectiunile si ciudateniile tale pot fi un lucru atractiv pentru alti oameni. Ba chiar si slabiciunile tale te pot apropia de cineva. Daca o persoana este o fire sincera si deschisa cu privire la propriile vulnerabilitati, se creeaza o legatura instant, mai ales daca poate sa rada de el insusi. Deci, acceptati cu bucurie imperfectiunile deoarece s-ar putea ca cineva sa te placa pentru ele. Ocupa locul #3 in cum sa scapi de timiditate

4. Este in Regula sa Gresesti!

Toata lumea greseste, suntem oameni! Propria ta valoare nu vine din perfectiune. Daca ti se pare dificil sa iti arati compasiune, incearca sa iti privesti propriile greseli asa cum ai face cu cele ale oamenilor dragi tie. Ce sfat i-ai da prietenului tau? Deci, urmeaza-ti propriul sfat.

Citeste si: Cum sa te iubesti pe tine insuti

5. Construieste Abilitati Personale Rand pe Rand

Imbunatatirea abilitatilor tale sociale cu siguranta necesita practica. Spre exemplu cantatul la chitara necesita efort pentru a invata sa devii bun, deci ai rabdare, fi increzator, sociabil. Saluta tu oamenii primul, intreba-i ce mai face. Usor usor iti vei dezvolta abilitatile sociale. Ai ajuns la finalul micului ghid cum sa scapi de timiditate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata