Cum sa Scapi de Insomnie Prin Schimbarea Obiceiurilor Zilnice

0 940

20% dintre oamenii din intreaga lume sunt lipsiti de somn. Pana la 50% din populatia lumii sufera de insomnie. Unele cazuri de insomnie pot fi corectate prin schimbarea obiceiurilor de somn. Citeste mai departe pentru a afla cum sa scapi de insomnie.

Read this post in English: How to deal with insomnia

Cum sa Scapi de Insomnie Prin Schimbarea Stilului de Viata

Cum sa Scapi de Insomnie Prin Schimbarea Obiceiurilor Zilnice

Exercitiile Fizice

Cea mai eficienta metoda de tratare a insomniei este exercitiul fizic. Studiile arata ca persoanele care fac 60 de minute de exercitii fizice 5 zile pe saptamana, au un somn REM mai normal decat cele care nu exercita activitati. Daca nu stiai cum sa scapi de insomnie, exercitiile fizice sunt primul pas pe care trebuie sa il urmezi.

Dispozitive Electronice

Asigurati-va ca nu lucrati pana tarziu. Acest lucru va poate micsora sansele de a dormi din cauza fluxului de sange crescut la creier. Daca suferiti de insomnie, nu utilizati dispozitive electronice inainte de culcare. Acesta este cel de-al doilea pas in ghidul „cum sa scapi de insomnie”.

Folosirea dispozitivelor electronice inainte de culcare schimba ritmul circadian al corpului. Ciclul tau de somn de veghe este controlat de un hormon cunoscut sub numele de melatonina. Cand este intuneric, creierul tau secreta mai multa melatonina, ceea ce te face sa adormi.

Majoritatea dispozitivelor electronice emit lumina albastra, ceea ce perturba productia de melatonina a creierului dvs., facandu-va mai alert. Acesta este un alt pas important in „cum sa scapi de insomnie”.

Vezi si: Cum sa slabesti 6 kilograme intr-o luna

Cafeina

Daca suferiti de insomnie, nu ingerati cofeina dupa-amiaza. 400 de miligrame de cofeina luate cu sase ore inainte de culcare iti pot perturba semnificativ somnul. Ar trebui sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora zilnic, chiar si in weekend. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti ceasul biologic in ritm.

Mese Copioase Inainte de Culcare

Un alt pas important in ghidul nostru despre „cum sa scapi de insomnie” este sa evitati sa mancati mese copioase aproape de ora de culcare. Procesul de digestie va poate tine treaz noaptea. Ar trebui sa acordati doua, trei ore intre ultima masa si ora de culcare.

Stresul, Anxietatea si Depresia

Aceste afectiuni pot induce insomnia. Incercati sa reduceti stresul din viata dvs. care va perturba somnul.  Acesta este o alta metoda eficienta in cum sa scapi de insomnie.

Citeste si: Cum sa depasesti sentimentul de respingere

Consumul de Alcool

Urmatorul pas in „cum sa scapi de insomnie” este evitarea consumului de alcool in cantitati excesive. Alcoolul este un sedativ care poate induce somnul initial, dar poate perturba etapele mai adanci ale somnului care permit corpului sa se odihneasca complet.

Terapie Cognitiv Comportamentala

Daca suferiti de insomnie cronica, terapia cognitiv comportamentala va poate ajuta. Aceasta terapie va ajuta sa va relaxati si sa va controlati respiratia si starea de spirit pentru  a dormi.

Un studiu a aratat ca doar o sesiune de terapie, impreuna cu o igiena buna a somnului a tratat cu succes jumatate din pacintii cu insomnie acuta. O recomandam in ghidul “cum sa scapi de insomnie” fara medicamente.

NOTITA | CUM SA SCAPI DE INSOMNIE

Pastiele de somn cu prescriptie medicala sunt doar un ajutor temporar. Aceste somnifere nu sunt un remediu pentru insomnie. Daca nu sunt utilizate cu atentie, acestea pot inrautati insomnia pe termen lung.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata