Cuisoarele Beneficii: Protejeaza Functia Hepatica si Oasele

0 1,371

Cuisoarele Beneficii – (Syzygium aromaticum), un copac verde care creste in Asia si America de Sud, cuisoarele sunt un condiment folosit la gatit. Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, cuisoarele au fost folosite tonic in medicina traditionala Ayurvedica si Chineza pentru a intari sistemul imunitar, reduce inflamatia si ajuta digestia.

Cuisoarele Beneficii Pentru Ficat si Oase

Uleiul de cuisoare omoara parazitii si indeparteaza insectele deoarece contine eugenol, un germicid puternic, precum si cariofilena, care contine proprietati antibacteriene. Cititi articolul cuisoarele beneficii in urmatoarele randuri de mai jos.

Beneficii Pentru Sanatate

Cuisoarele se folosesc de obicei ca un condiment pentru gatit, dar au fost folosite de secole pentru a tratat multe probleme de sanatate. Unele dintre aceste beneficii pentru sanatate au fost demonstrate stiintific.

Cuisoarele Beneficii si Nutritie

Acest condiment ofera numeroase beneficii nutritionale. Potrivit informatiilor nutritionale, o lingurita de cuisoare macinate contine 30% din DZR – (doza zilnica recomandata) din mineralul mangan, 4% din DZR de vitamina K, 3% din DZR de vitamina C si urme de calciu, magneziu si vitamina E. Este si o sursa buna de fibre.

Vitamina C si eugenolul sunt antioxidanti care incetinesc procesul de dezvoltare a bolilor cronice. Manganul este important pentru sanatatea osoasa.

Alimentatia vegana benefica pentru diabetici

Calmeaza Durerile de Dinti

Multe dintre beneficiile uleiului de cuisoare sunt rezultatul efectelor sale analgezice, antiinflamatorii si antibacteriene.

Proprietatile antibacteriene ale cuisoarelor pot reduce bacteria orala care duce la dezvoltarea placii, gingivitei si cariilor.

In Germania, o agentie guvernamentala (Comisia E), recomanda cuisoarele pentru tratarea inflamatiilor gingivale si ca anestezic topic in stomatologie.

Beneficiile pepenelui galben

Ajuta Digestia si Ficatul

Pentru o viata sanatoasa ai nevoie de un sistem digestiv bun. Consumul cuisoarelor in fiecare dimineata trateaza orice problema digestiva.

Cuisoarele maresc secretia de enzime digestive care previn tulburarile digestive precum indigestie si constipatie. In plus fibrele sale sunt bune pentru digestie.

Studiile arata ca beneficiile compusilor din cuisoare pot fi de ajutor pentru a mentine ficatul sanatos. Compusul sau eugenol este in mod special benefic pentru ficat.

Cuisoarele Beneficii si Contraindicatii

Eugenolul incetineste coagularea sangelui si poate mari riscul de sangerare. Ar trebui evitat de oamenii cu tulburari de sangerare, cei programati pentru o operatie si oamenii care i-au tratamente anticoagulante.

Cuisoarele pot diminua nivelurile de zahar din sange si ar trebui evitat de oamenii hipoglicemici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata