COVID-19: Cum sa Faci Cumparaturi in Timpul Pandemiei Coronavirusului

0 169

Calatoriile pentru cumparaturi la magazinul alimentar au devenit problematice din cauza pandemiei coronavirusului. Multe magazine iau masuri speciale de precautie  pentru a preveni contaminarea si transmiterea cu COVID-19.

Acestea includ limitarea numarului de persoane permise in magazin simultan. Dezinfectarea cosurilor de cumparaturi si a suprafetelor atinse frecvent, si punerea benzilor sau a marcajelor pe podea pentru a aminti oamenilor de distantarea sociala.

Coronavirus: Cum sa Faci Cumparaturi in Timpul Pandemiei COVID-19

COVID-19: Cum sa Faci Cumparaturi in Timpul Pandemiei Coronavirusului

De asemenea, clientii pot lua masuri de precautie pentru a reduce riscul de a prinde COVID-19 in magazin. Ganditi-va bine daca chiar trebuie sa mergeti la cumparaturi. Pentru a fi mai protejat, limitati calatoriile la magazinul alimentar.

Asadar, daca aveti nevoie de doar cateva produse, incercati sa le adaugati intr-o lista mai lunga si atunci cand mergeti la cumparaturi luati-va tot ce va trebuie deodata.

Citeste si: Spalarea mainilor versus dezinfectantul pentru maini

Cumparaturile in afara orelor de varf vor reduce de asemenea, riscul de infectare de la persoana la persoana. De asemenea, puteti comanda alimente prin intermediul serviciilor de livrare online.

Nu aduceti memberii familiei cu dvs. la cumparaturi. Si cel mai important, nu mergeti la cumparaturi sau oriunde altundeva daca aveti simptome COVID-19.

COVID-19: Cum sa Faci Cumparaturi in Timpul Pandemiei Coronavirusului

 

Dupa ce ati ajuns la magazin, asigurati-va ca purtati manusi. Dezinfectati mainile inainte de a intra si dupa plecare. Purtati o masca si practicati distantarea sociala in interiorul magazinului.

Atingeti numai articolele pe care doriti sa le cumparati. Evitati sa va atingeti gura, ochii si nasul in timp ce alegeti produsele. Optiunile de plata fara contact (contactless) sunt cele mai bune modalitati de plata.

COVID-19: Cum sa Faci Cumparaturi in Timpul Pandemiei Coronavirusului

Scanarea produselor de catre dvs. poate reduce contactul cu un casier, dar asta inseamna si atingerea altor suprafete folosite. Cand ajungeti acasa, spalati-va mainile si folositi un produs dezinfectant.

Vezi si: Remedii pentru tuse seaca

Clatiti-va fructele si legumele cu apa. Sapunul sau dezinfectanti nu sunt necesari. In cazul in care utilizati pungi pentru alimente reutilizabile. Asigurati-va ca le spalati dupa calatoria dvs. la magazin.

Clatiti-va fructele si legumele cu apa. Sapunul sau dezinfectanti nu sunt necesari.

Le puteti pune in masina de spalat sau le puteti curata cu sapun sau cu dezinfectanti. In prezent nu exista dovezi ca, COVID-19 este transmis prin alimente.

Aceasta boala COVID-19 se raspandeste in principal de la particule de virus de la persoana la persoana, transmise atunci cand o persoana infectata stranuta sau tuseste. Obiectele contaminate pot transmite virusul daca atingeti acel obicet si apoi atingeti gura, ochii sau nasul.

READ RELATED POST IN ENGLISH: DOES CORONAVIRUS SURVIVE DURING HOT SUMMER?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata