Ce Este Iubirea? Pasii Pentru a Intelege Limbajul Iubirii

Ce este iubirea? Relatiile necesita munca si o buna comunicare, citeste ce au de spus psihologii despre iubire si toate formele sale.

0 281

Ce este iubirea? Este un set de emotii si comportamente caracterizate prin intimitate, pasiune si daruire. Implica grija, apropriere, protectie, atractie, afectiune si incredere. Iubirea difera in intensitate si se poate schimba in timp. Este asociata cu o multime de emotii pozitive, inclusiv fericirea, entuziasmul, viata, multumirea si euforia, dar poate rezulta si in emotii negative precum gelozia si stresul.

Ce Este Iubirea? Definitia Iubirii Potrivit Psihologilor

Ce Este Iubirea? Pasii Pentru a Intelege Limbajul Iubirii

Cand vine vorba despre iubire, unii oameni sustin ca este unul dintre cele mai importante emotii umane. Chiar daca este unul dintre cele mai studiate comportamente, iubirea este cel mai putin inteleasa. Cercetatorii au discutat despre ce este iubirea, citeste si tu mai jos!

Iubirea este cel mai probabil influentata de ambele aspecte biologice si culturale. In timp ce hormonii sunt importanti, felul in care ne exprimam si experimentam iubirea poate fi influentat si de conceptiile noastre personale despre iubire.

Semne ca esti intr-o casnicie lipsita de iubire

Ce Este Iubirea ? Cum Realizezi ca Iubesti si Esti Iubit

Tu stii care sunt semnele iubirii? Savantii au facut diferente intre sentimentele de “placere” si “iubire”. Potrivit psihologului Zick Rubin, iubirea romantica este creata din trei elemente:

  • Atasament: Nevoia de a fi cu cealalta persoana, dorinta de acceptare si contact fizic.
  • Grija: Valorificarea fericirii si nevoilor celeilalte persoane la fel de mult ca cele proprii.
  • Intimitatea: Impartasirea gandurilor private, sentimentelor si dorintelor.

Cei care plac pe cineva ii vad doar ca pe o persoana placuta, dar iubirea este marcata de devotiune, posesivitate, si incredere unul in celalant. Bazat pe aceste opinii va puteti da seama ce este iubirea din punct de vedere romantic.

8 semne care indica ca ti-ai gasit sufletul pereche

Ce Este Iubirea: Tipuri de Iubire

Nu toate formele de iubire sunt identice. Psihologii au indentificat un numar diferit de tipuri pe care oamenii le experimenteaza:

  • Prietenia: Acest tip de iubire implica placutul unei persoane si impartasirea anumitor lucruri intime.
  • Pasiunea: Aceasta forma de iubire implica sentimente intense de atractie fara un sentiment de angajament. Ia cel mai des loc la inceputul relatiilor si se inradacineaza intr-o iubire de durata.
  • Iubire pasionala: Acest tip de iubire este marcat de sentimente intense si atractie; implica des nevoia de a mentine contact fizic constant cu cealalta persoana.
  • Compasiunea/iubirea acompaniatoare: Este marcata de incredere, afectiune, intimitate si angajament.
  • Dragostea neimpartasita: Aceasta forma de dragoste se intampla atunci cand o persoana iubeste iar cealalta nu ii ofera la schimb aceleasi sentimente.

Psihologii ne sfatuiesc sa impartasim ce este iubirea si cu cei mici pentru a contribui la dezvoltarea acestora in adulti sanatosi si responsabili.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata