Beneficiile Pepenelui Galben Pentru Sanatatea Ta

0 84

Pepenele galben, sau pepenele de miere, este un fruct care apartine speciilor de pepene Pepino Cucumis Melo (muscan). Pepenele galben este disponibil in toata lumea si poate fi mancat de unul singur sau utilizat in deserturi, salate, gustari si supe. Iata o lista suprinzatoare cu beneficiile pepenelui galben.

Beneficiile Pepenelui Galben

Beneficiile Pepenelui Galben Pentru Sanatatea Ta

Pepenele galben este delicious, hranitor si va poate oferi multe beneficii. Iata mai jos beneficiile pepenelui galben pentru sanatatea ta.

Citeste si: Beneficiile pepenelui rosu

1. Bogat in Nutrienti

Profilul nutritiv divers al miezului este, probabil, atuul său cel mai valoros.

De fapt, nutrientii si compusi naturali pot fi responsabili pentru numeroasele sale beneficii potentiale pentru sanatate.

O porție de 1 cana (177 grame) de pepene galben furnizeaza:

 • Calorii: 64
 • Carbohidrati: 16 grame
 • Fibre: 1,4 grame
 • Proteine: 1 gram
 • Grasime: 0 grame
 • Vitamina C: 53% din doza zilnica recomandata (DZR)
 • Vitamina B6: 8% din DZR
 • Folat: 8% din DZR
 • Vitamina K: 6% din DZR
 • Potasiu: 12% din DZR
 • Magneziu: 4% din DZR

In plus, pulpa si semintele contin de asemenea compusi cu o capacitate puternica antioxidanta, inclusiv beta-caroten (pro-vitamina A), fitoen, quercetina si acid cafeic. Ocupa locul #1 in lista cu beneficiile pepenelui galben

2. Poate Reduce Tensiunea Arteriala

In general, o dieta bogata in fructe si legume este asociata cu un risc redus de hipertensiune arteriala si boli de inima.

Mai exact, este bine stabilit ca o dieta cu continut scazut de sodiu și un aport adecvat de potasiu pot influenta pozitiv reglarea tensiunii arteriale.

Deoarece pepenele este un fruct cu continut scăzut de sodiu si bogat in potasiu, acesta va poate ajuta sa mentineti nivelurile sanatoase ale tensiunii arteriale. #2 in lista noastra cu beneficiile pepenelui galben

3. Contine Nutrienti Vitali Pentru Sanatatea Oaselor

Pepenele galben contine mai multi nutrienti care sunt esentiali pentru repararea si mentinerea oaselor puternice, inclusiv folat, vitamina K si magneziu.

Folatul este esential pentru descompunerea nivelurilor crescute ale homocisteinei, care au fost legate in timp cu densitatea minerala osoasa redusa.

Vitamina K este implicata in producerea unei proteine structurale majore in oase cunoscuta sub numele de osteocalcin. Prin urmare, un aport adecvat de vitamina K este esential pentru oase sanatoase. O portie de pepene galben ofera 6% din DZR din aceasta vitamina. Locul #3 in beneficiile pepenelui galben

Vezi si: Beneficiile Fructelor Goji

4. Poate Imbunatati Controlul Asupra Zaharului din Sange

Consumul regulat  de fructe, cum ar fi pepenele galben, este asociat cu un risc mai mic de diabet si complicatii legate de sanatate. Acest lucru se datoreaza probabil fibrelor si altor substante nutritive gasite in fruct care promoveaza sanatatea.

Desi pepenele galben contine carbohidrati care iti pot ridica temporar glicemia, ofera de asemenea fibre si nutrienti care pot ajuta la imbunatatirea controlului zaharului din sange in timp.

5. Contine Electroliti si Apa

Cand va ganditi la hidratare, primul lucru care va vine probabil in minte este apa. Cu toate acestea, pentru a va hidrata eficient si corect, corpul dvs. are nevoie de mai mult decat atat – are nevoie si de electroliti.

Pepenele galben este aproximativ 90% apa si contine electroliti, cum ar fi potasiu, magneziu, sodiu si calciu.

Aceasta combinatie de apa si nutrienti face ca miezul sa fie excelent pentru hidratare dupa un antrenament, daca sunteti bolnavi sau daca incercati doar sa ramaneti hidratat pe tot parcursul zilei. Aceasta a fost lista cu Beneficiile Pepenelui Galben, sper sa va fie de folos!

Citeste si: Watermelon benefits

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata