Atitudini Gresite Ale Parintilor in Educatia de Acasa

0 117

Nu sunt sociolog, psiholog sau student la niciuna dintre aceste stiinte orientate catre oameni, sunt doar cea mai in varsta din cei trei frati si o persoana careia ii place sa analizeze comportamentul altor oameni. Acum, cred ca probabil nu sunt cea mai in masura sa vorbesc despre aceste atitudini gresite ale parintilor sau sa va invat cum sa va cresteti copilul, dar o sa va ofer parerea mea despre acest subiect si voi enumera cateva exemple pe care le-am vazut.

Atitudini Gresite Ale Parintilor

Standarde Duble

Fiind cea mai in varsta dintre fratii mei, cu siguranta as putea sa va spun un lucru sau doua despre standardele duble, aplicarea lor si rezultatele. Am inteles ca vremurile se schimba si ca cel mai „batran” copil este intotdeauna cel care trebuie sa sparga gheata, dar un parinte nu trebuie sa-si permita niciodata sa fie nedrept cu vreunul dintre copii si sa ii ofere doar unuia cel mai bun tratament.

Stiu ca este imposibil ca un parinte sa iubeasca mai mult un copil, dar copii nu inteleg cu adevarat asta pana cand vor creste, si pana la acel moment, ei se simt deja cel mai putin iubiti. Nu sponsorizati un singur copil pentru ca pur si simplu este mai mic si mai rebel. Nu puneti presiune doar asupra unui copil deoarece pare mai responsabil, rezonabil, sau are o capacitate mai buna de invatare. Orice copil mai mare va putea confirma ca aceasta este una dintre atitudini gresite ale parintilor.

Citeste si: Cum sa fii un tata mai bun

Obsesia Marcilor

„Daca nu stiti prea multe despre calitate – verificati pretul”. Suna putin prostesc, dar am intalnit multi oameni, care sunt dispusi sa-si parieze viata pe marci ca fiind scopul final al vietii, dovada succesului si superioritatii si a unui filtru de care se folosesc pentru a decide cu cine sa fie prieteni.

Da, stiu ca toti va doriti ceea ce este cel mai bun pentru copilul dvs. si pariez ca voi actiona la fel, dar, va rog, nu lasati copii sa creada ca daca poarta haine de firma il va face ceva mai superior fata de oricine altcineva. Enumerez acest lucru ca fiind una dintre aceste atitudini gresite ale parintilor, deoarece stiu cum gandesc si actioneaza acesti „Frankensteini Urbani”, astfel incat copii ajung sa se foloseasca de numere si etichete de pret pentru a atrage prieteni sau a ocoli pe cineva. Toti suntem egali, nu ii insuflati asemenea idei.

Fara Pedepse

Pe vremea cand eram copil, a existat o chestie de genul „pedeapsa pentru obraznicie”. Nu vorbesc despre violenta fizica, deoarece am primit o palma o singura data si asta pentru ca am fost rea, nepoliticoasa si l-am insultat pe tata. Vorbesc despre faptul ca nu puteti face sau nu aveti ceea ca va doriti, deoarece ati ales sa ascultati o comanda directa, provenita de la cea mai inalta autoritate – parintii vostri.

Acest lucru m-a facut o persoana mai buna, mai responsabila, pentru ca am invatat ca nu poti trece prin viata asteptand sa scapi de tot. Sora mea a inteles de asemenea sensul pedepselor, dar fratele meu nu a inteles. Si spuneti-mi cand isi va gasi un loc de munca si intr-o zi decide sa nu se prezinte la munca, credeti ca seful il va bate pe umar si ii va spune „E in regula, incearca sa nu o mai faci?”.  Pedepsele nu sunt atitudini gresite ale parintilor, copii trebuie sa invete de la voi ce e bine si ce nu.

Recompense Materiale

Dupa cum vedeti, enumerez aceste atitudini gresite ale parintilor  pe care le-am vazut eu personal iar recompensele materiale este una dintre ele. Succesul este o recompensa de unul singur, deci nu-ti rasfata copilul si sa il faci sa creada ca nu inseamna nimic daca nu exista lucruri materiale care sa-l sustina.

Nu incerc sa fiu predicatoare si „sunt atat de desteapta” acum, dar am avut un prieten ai carui parinti au folosit aceasta strategie pentru a o determina sa studieze si de indata ce banii au incetat sa mai curga, nu a mai avut motivatia de a merge mai departe. In loc sa se simta mandra ca a trecut cu succes de un examen, s-a simtit trista deoarece acel castig nu a venit la pachet cu noile cizme stralucitoare. Asadar recompensele materiale pentru succes sunt atitudini gresite ale parintilor.

Uneori trebuie sa transpirati de trei ori pentru a vedea primele rezultate a eforturilor dvs, si uneori, nu exista nici-un castig financiar sau cel putin nu imediat. Asta inseamna ca trebuie sa incetati sa incercati? Aceasta a fost lista de atitudini gresite ale parintilor in educatia de acasa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata