Apa Alcalina: Totul Despre Potentialele Beneficii Pentru Sanatate ale Apei Alcaline

0 276

Este posibil sa fi auzit diverse afirmatii cu privire la apa alcalina pentru sanatate. Unii spun ca poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, la reglarea nivelului de pH al corpului si la prevenirea bolilor cronice precum cancerul. Dar ce este exact apa alcalina, si de ce este atat de controversata?

Ce Este Apa Alcalina?

,,Alcalinul’’ din apa alcalina  se refera la nivelul pH-ului sau. Nivelul pH-ului este un numar care masoara cat de acida sau alcalina este substanta pe o scara de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid si ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

Are un nivel de pH mai ridicat decat apa potabila obisnuita. Din aceasta cauza, unii sustinatori ai apei alcaline cred ca poate neutraliza acidul din corp. Apa potabila are in general un pH neutru de 7.

Apa alcalina trebuie sa contina, de asemenea, minerale alcaline si potential negativ de reducere  oxidarii (PRO). PRO este capacitatea apei de a actiona ca un pro– sau antioxidant. Cu cat valoarea PRO este mai negativa cu atat este mai antioxidanta.

Citeste si: Beneficiile ceaiului verde

Chiar Functioneaza?

Apa aceasta este oarecum controversata. Multi profesionisti in domeniul sanatatii spun ca nu exista suficiente cercetari pentru a sustine numeroasele afirmatii in materie de sanatate facute de consumatori si vanzatori. Diferentele in rezultatele cercetarilor pot fi legate de tipurile de studii cu apa alcalina.

Totusi, cateva studii sustin ca ar putea fi de ajutor in anumite afectiuni.

Un studiu din 2012, a descoperit ca, consumul de apa carbonatata natural alcalina cu un pH de 8,8 poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzima care provoaca arsuri gastrice.

Un alt studiu a sugerat ca apa ionizata alcalina poate avea beneficii pentru persoanele cu hipertensiune, diabet si colesterol ridicat.

In ciuda lipsei unor cercetari stiintifice dovedite, sustinatorii apei alcaline inca mai cred in beneficiile sale pentru sanatate. Acestea includ:

  • Proprietati anti-imbatranire (prin antioxidanti lichizi care se absorb mai rapid in corpul uman).
  • Proprietati de curatare a colonului.
  • Suport pentru sistemul imunitar.
  • Hidratare, sanatatea pielii si alte proprietati de detoxifiere.
  • Pierdere in greutate.
  • Rezistenta la cancer.

Naturala sau Artificiala?

Apa care este natural alcalina apare din apa care trece peste roci – precum izvoarele si colecteaza minerale care ii cresc nivelul alcalin.

Totusi, multe persoane care beau apa alcalinizata cumparata, este trecuta printr-un proces chimic numit electroliza.

Aceasta tehnica foloseste un produs numit ionizator pentru a creste pH-ul apei obisnuite.

Producatorii de ionizatori spun ca energia electrica este utilizata pentru a separa moleculele din apa, care sunt mai acide sau mai alcaline. Apa acida este apoi canalizata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata