Ambitia Argumentare – Prea Multa Ambitie Este o Calitate sau un Defect?

0 1,033

Ambitia are o reputatie proasta. Multi o considera ca pe o rampa spre necinstire, lacomie, egoism si, in final, nemultumire. Celebra carte a lui John W. Dean, Blind Ambition, despre scandalul Watergate, surprinde suspiciunea pe care o avem despre ambitie. Morala acestor povesti este aceeasi: Ambitia argumentare – este nesabuita si nemiloasa. In plus, nu se termina cu bine.

Ambitia ArgumentarePrea Multa Ambitie Strica?

In cautarea neobosita de a face cat mai multi bani, mai mult statut, mai multa putere si mai multe lucruri, devine un punct mort atunci cand vine vorba de a duce o viata deplina si fericita, ambitia este departe de a fi un defect de caracter fatal.

De fapt, exista o serie de lucruri pozitive asociate ambitiei. Oamenii ambitiosi tind sa fie mai bine educati si sa aiba cariere mai de succes. Tinerii care au ambitii cu privire la viitorul lor sunt mai susceptibili sa mearga la facultate decat cei care nu o au.

Citeste si: 7 Chei puternice catre o cariera de succes

Si, contrar stereotipurile negative, persoanele ambitioase nu sunt mizerabile sau bantuite de o sete necontestata de mai mult. Simplu spus, atata timp cat ambitia nu devine „ambitie oarba”, este mai mult o virtute decat un viciu.

Ambitia Argumentare – Cat de Mult Este Prea Mult?

Acestea fiind spuse, multe femei se simt incomod afisand ambitie. Cercetarile sugereaza ca barbatii si femeile sunt la fel de ambitiosi, dar femeile isi reduc ambitiile de cariera in anumite contexte.

De exemplu, un studiu care a aparut in Harvard Business Review a descoperit ca femeile singure si-au minimalizat eforturile profesionale din motive de ingrijorare, ceea ce le va face mai putin dorite de potentialii parteneri.

Citeste si: Obstacole impotriva succesului profesional

Ambitia Argumentare – Calitate sau Defect?

Din fericire, ambivalenta dintre femei se evapora. Modele de succes, cum ar fi Tory Burch (care a lansat initiativa globala Embrace Ambition) si Rihanna, imputernicesc femeile sa fie mai deschise in legatura cu ambitiile lor.

Nu este vorba doar despre cariera: Putem fi ambitiosi in ceea ce priveste parintii, sanatatea si comunitatile noastre. Ambitia arata, de asemenea, diferita in diferite etape ale vietii. Doar pentru ca la 30 de ani nu ai aceeasi ambitie ca la 20, nu inseamna ca nu mai esti ambitioasa, ci inseamna ca o canalizezi diferit. Indiferent de varsta ta, accepta, cultiva si imbratiseaza ambitia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata