7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

0 117

Exista mult prea multe animale pe cale de disparitie in lume, si din pacate lista continua sa creasca. Extinctia are loc de 1000 de ori mai mult decat rata naturala din cauza unor lucruri precum schimbarea habitatului, poluarea, schimbarile climatice si braconajul. Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN) isi actualizeaza continuu lista rosie care cuprinde speciile amenintate.

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Stiti

Aceasta lista include animale pe cale de disparitie. Sa ne reamintim cat de frumoase sunt aceste creaturi si de ce lumea noastra ar fi mai saraca daca ele ar disparea.

1. Tigrul Amur

Tigrul Amur este unul dintre aceste animale pe cale de disparitie, care a trait candva in Rusia de Est, China de Nord si Coreea. Pana in anii 40’ vanatoarea a dus aceasta specie pe cale de disparitie si mai erau ramase doar 40 de exemplare in salbaticie.

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

Rusia a acordat protectie completa Tigrului Amur, iar din anul 1980 populatia a crescut la 500. In prezent, braconajul este inca o problema! Aceste creaturi magnifice traiesc in paduri si pot avea o lungime de pana la 3 metri si 300 de kilograme.

2. Bonobo

Bonobi este unul dintre stramosii nostri apropiati, 98,7% din ADN-ul lor se potriveste cu al nostru. Se gasesc in padurile din Republica Democrata Congo si sunt condusi de femele. Tragic, tulburarile civile din tara respectiva, saracia, braconajul si defrisarile au dus la o scadere semnificativa a populatiei de bonobo.

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

Se estimeaza ca va continua pentru urmatorii 45- 55 de ani. In prezent exista 10.000 pana la 50.000 de Bonobo, ceea ce suna foarte mult in comparatie cu Tigrul Amur. Totusi rata de reproductie este in scadere.

3. Elefantul Borneo Pygmy

Elefantul Borneo Pygmy este probabil cel mai dragut elefant existent! Acesti elefanti au urechi supradimensionale, burta mare si cozi lungi. Sunt cei mai mici elefanti si din pacate fac parte dintre aceste animale pe cale de disparitie.

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

Sunt foarte blanzi, iar populatia lor este mica, in jur de 1.500 de elefanti. Aceasta scadere se datoreaza in primul rand defrisarilor. Elefantii Borneo Pygmy traiesc in padure, iar pierderea habitatului este devastatoare pentru ei.

4. Delfinul Raului Gange

Este considerat unul dintre cele mai vechi creaturi din lume. Este un delfin de apa dulce care este aproape orb, “vazand” cu sunete ultrasonice. Desi acesti delfini sunt creaturi de apa dulce, sunt destul de mari si cantaresc pana la 170 de kilograme si masoara pana la 2,67 metri in lungime. Interesant este ca femelele sunt cele care cresc atat de mari.

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

Aceste animale pe cale de disparitie sunt amenintate prin prinderea accidentala in plasele de pescuit. De asemenea, sunt inca vanate pentru carnea si grasimea lor. Poluarea este o mare problema pentru delfinii raului Gange. Pana la 9.000 de tone de pesticide sunt folosite in apropierea raului. Aceste pesticide ucid specii pe care delfinii le vaneaza si reprezinta o amenintare pentru sanatatea delfinilor, a caror populatie este de doar 1.800.

Citeste si: Constructie bizara din oase de mamut descoperite in Rusia.

5. Balena Albastra

Delfinul raului Gange poate fi una dintre cele mai vechi creaturi, dar balena albastra este cea mai imensa. Balenele albastre pot cantari pana la 200 de tone si pot avea o lungime de pana la 10 de metri!

7 Animale pe Cale de Disparitie Despre Care Trebuie sa Aflati Mai Multe

Pe langa faptul ca este cel mai mare animal de pe planeta, este si cel mai zgomotos. Strigatele lor ajung pana la 188 de decibeli. Populatia lor se ridica la 10.000-25.000, dar este in continuare amenintata de poluare, schimbari climatice, lovituri navale, substante chimice toxice si plase de pescuit.

6. Pinguinul Galápagos

Au mai ramas mai putin de 2.000 de pinguini Galápagos, ceea ce este foarte trist, deoarece sunt singuri pinguini care pot fi gasiti la Nord de Ecuator. Ei locuiesc pe insula Galápagos, care a fost candva un refugiu sigur pentru ei.

Dar, introducerea de noi specii a dus la boli si noi pradatori. Schimbarile climatice sunt o amenintare majora pentru acesti pinguini mici. In trecut, evenimentele puternice din El Niño au provocat moartea a pana la 77% dintre pinguini.

7. Panda Gigantic

Acest panda este poate unul dintre cele mai cunoscute animale pe cale de disparitie. Aceste creaturi mari, adorabile, cantaresc pana la 150 de kilograme si masoara pana la 1,50 m in lungime. Traiesc in padurile de bambus din muntii Chinei si este considerat o comoara nationala a Chinei.

Din pacate, au ramas doar 1.600 in salbaticie, deoarece sunt amenintati de braconaj si pierderea habitatului. Din fericire, exista multe rezervatii de panda, de fapt, pana la 61% din populatia ursilor panda din China este protejata de rezervatii.

Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele animale pe cale de disparitie. Fiecare dintre ele sunt magnifice in felul lor si fiecare sunt necesare pentru echilibrul ecosistemului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata