10 Sfaturi Utile Pentru Munca de Acasa

0 107

S-au cam dus zilele in care doreai beneficiile muncii traditionale, inclusiv asigurari de sanatate, concediul de plata si conturi de pensionare. Chiar daca toate aceste beneficii sunt inca dorite, tot mai multi oameni prefera munca de acasa. Iar angajatorii indeplinesc aceste dorinte.

Munca de Acasa: Cum sa fii productiv

Dar munca de acasa poate prezenta unele provocari si ispite. Ganditi-va, nici-o interactiune directa cu alte persoane, plus acel serial Netflix si canapeaua confortabila care va striga pe nume..

Daca lucrati de la propriul birou de acasa, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa negocieze cu productivitatea. De fapt, eficienta muncii poate fi marita chiar si atunci cand puneti in practica o rutina.

Cele Mai Bune Modalitati Pentru Munca de Acasa

Descoperiti cum sa va maximizati timpul, sa manevrati sarcinile si sa fiti un angajat perfect cu aceste sfaturi pentru munca de acasa.

1. Dezvoltati o rutina dimineata si noaptea

Modul in care iti incepi dimineata poate avea un impact cu adevarat puternic atunci cand optezi pentru munca de acasa.

Exista multe obiceiuri de dimineata pentru a-ti incepe ziua corect, inclusiv:

-Trezeste-te devreme si fi recunoscator.

-Fa-ti o lista cu activitatile tale.

-Fa-ti patul.

-Bea apa si cafea.

-Fa exercitii si mediteaza

-Fa un dus si pregateste-te.

Facand aceste sarcini zilnic, va poate ajuta sa pasiti cu piciorul drept si sa ramaneti productiv.

Dezvoltati si o rutina nocturna, deoarece modul in care iti inchiei noaptea poate avea un impact asupra modului in care iti incepeti dimineata. Creaza-ti o rutina sanatoasa asa:

-Mergi la culcare in fiecare noapte la aceeasi ora.

-Opreste toate dispozitivele electronice.

-Elibereaza-te de griji.

-Proiecteaza-ti o camera favorabila somnului.

-Practica tehnici de reducere a stresului. (YOGA)

Practicand aceste sarcini va poate ajuta sa pasiti cu piciorul drept si sa ramaneti productiv.

2. Lucrati intr-un birou amenajat acasa

Unul dintre cele mai bune moduri pentru munca de acasa productiva este un birou sau un spatiu strict pentru munca. (Acest lucru nu inseamna canapeaua si filmele Netflix..)

Asigurati-va ca spatiul de lucru este echipat cu instrumentele necesare pentru a finaliza sarcinile cu usurinta si productivitate in minte, inclusiv:

 • Sistem informatic si software asociat.
 • Conexiune fiabila, telefon si Wi-fi.
 • Scaunt robust, dar confortabil.

Alte resurse utile pentru munca de acasa includ si un calendar, o tabla alba si carti. Amenajati biroul cat mai bine pentru dumneavoastra si fluxul de lucru.

Pentru o eficienta excelenta, un loc linistit poate fi exact ceea ce aveti nevoie. Va puteti concentra pe cercetare, in timp ce pasarile ciripesc afara, ar putea sa apara si acele ganduri creative.

Incercati sa mentineti separat zonele de munca si relaxare. Nu este bine sa le amestecati. Tineti munca departe de orele de masa!

3. Mentineti orele si limitele pentru munca de acasa

Indiferent daca sunteti scriitor sau lucrati pentru un call center, orele de birou pot varia in functie de job.

In ciuda locului de munca, incercati sa mentineti orele de munca. Facand acest lucru, mentineti o structura, in timp ce va fii usor sa va conectati cu membrii echipei.

De asemenea, stabiliti granitele pentru momentul in care sunteti disponibil, deoarece lucrati de acasa cu norma intreaga si nu ar trebui sa insemne munca non-stop. Incercati sa stabiliti un timp pentru a va deconecta de la munca, asa cum a-ti face-o intr-un birou obisnuit.

4. Conecteaza-te cu membrii echipei

Una dintre cele mai mari provocari pentru munca de acasa poate fi deconectarea de ceilalti, mai ales dupa ce noutatea se uzeaza.

Simtirea izolarii poate incepe sa distruga motivatia si entuziasmul fata de un obiectiv pe termen scurt sau sa functioneze in sine.

Interactioneaza in mod regulat cu, colegii si fii in pas cu ceilalti prin:

 • Interactiune zilnica, sau cel putin incercati. ,,Cum a fost weekendul tau?’’ sau ,,Ti-a placut vacanta?’’
 • Planificarea de intalniri periodice, fie ca este vorba despre un nou proiect sau despre actualizari.
 • Utilizarea aplicatiilor de mesagerie si video, inclusiv Microsoft, Slack & Zoom. (Nu lasati e-mailul sa fie singura forma de comunicare!)

Indiferent de metodele de comunicare, asigurati-va ca faceti acest lucru. Mesajele formale si informale sunt binevenite, inclusiv micile glume printre sarcinile tale!

5. Evita distractiile si opreste notificarile

Indiferent daca este vorba de navigare pe internet sau de treburile casnice, tentatiile apar atunci cand optezi pentru munca de acasa.

Dar lasandu-te distras te poti indeparta major de la munca. Incearcati sa evitati cat mai mult posibil aceste distrageri, chiar daca inseamna anularea unei liste cu anumite activitati.

Daca social media si divertismentul de pe internet va distrage, opriti notificarile deconctati-va de pe site-urile declansatoare. Unele computere si telefoane ajuta la limitarea anumitor aplicatii, asa ca profitati de asta.

6. Curatati spatiul de lucru cel putin o data pe saptamana

Munca intr-un mediu aglomerat, nestructurat poate duce la neproductivitate. Faceti-va timp pentru asta cel putin odata pe saptamana:

 • Stergeti praful de pe calculator si carti.
 • Fisiere si e-mailuri computerizate, care vizeaza stergerea sau consolidarea documentelor.
 • E-mailuri, stergerea oricaror e-mailuri junk si altele nerelevante si inutile.
 1. Programeaza-ti pauzele

Asezati constant in fata calculatorului indeplinind sarcini ore intregi poate incepe sa impiedice productivitatea, energia si motivatia. Si sa nu mai vorbim, te innebunesc putin!

Permiteti-va mini pauza de munca pentru a te re-energiza si recupera:

 • Fa o plimbare in natura
 • Mergi sa iti i-ei o cafea.
 • Plimba cainele in jurul blocului.
 • Fa o misiune rapida.
 • Verifica cutia postala.
 • Spala vasele.

Cu toate acestea, nu folositi acest timp pentru a curata intreaga casa. Participarea la mini-pauza este cu adevarat benefica doar atunci cand te intorci la munca improspatat, nu esti stresat de rufele murdare ramase pe care trebuie sa le termini. In aceasta perioada munca de acasa este mai sigura… aveti grija de voi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata